Rubók cégcsoport

Támogatások


"RUBÓK" KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 

Projekt címe: A RUBÓK Kft. gazdasági megerősödését és technológiai megújulását segítő beruházás megvalósítása 

A projekt elszámolható összköltsége: 178 229 930 Ft

Szerződött támogatás összege: 124 760 951 Ft

Támogatás mértéke: 70 %

Projekt befejezési dátuma: 2022.02.15.

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00295

Projekt megvalósítási helyszíne: 220 Vecsés, Széchenyi u. 2. 

Jelen projekt gazdája a Rubók kft., mely jelen beruházás keretében pékipari üzemének fejlesztését, éttermének konyhatechnológiáját, és ezeknek helyt adó épület energetikai korszerűsítését valósította meg. 

 

A projektünk céljait 3 részre osztottuk: 1. a komissiózó és csomagoló szekciónk technológiai felkészültségének javítása, 2. a hűtőház részleg kapacitásának növelése és gépészeti felújítása. 3. A tevékenységünk villamos energia fogyasztásának csökkentése megújuló energiaforrást hasznosító technológia révén.

 

A beruházás célja kettős volt: egyrészt a péküzemünk termelékenységét kívántuk fokozni, valamint a technológiai felkészültséget javítani. A másik pedig az éttermi vendéglátás üzletágunk konyhatechnológiai kapacitás növelése volt. A beruházás elemeit így két részre ostható. Magas minőséget képviselő ipari konyhai eszközök, gépek beszerzése, min például: hűtőkamrák, hűtőszekrények, előkészítő pultok, ipari tűzhelyek, ipari sütő, ipari melegítő rendszerek, elszívó rendszerek, stb.

Valamint pékipari/sütőüzemi gépek és komplett pékáru-vonal beszerzése. Ennek keretén belül: RondoCompas - tészta nyújtó gépPolyline komplett Finompékáru vonal, Készteemék lerakó berendezés, forgóállványos kemencék és spirál dagasztó gépek, sokkoló kamra kerültek beszerzésre.

Mivel a kettő tevékenységet egy épületben végezzük, így közös célt szolgál az épület energiafogyasztásának csökkentése, megújuló energiaforrást hasznosító napelemes rendszer telepítésével. 

 

A beruházás által létrehozott konkrét eredmények egyike a péküzemünk technológiai színvonalának emelése. A konyha eszközök beszerzés egyértelműen kapacitást növelést célozta. Az eszközbeszerzés révén a konyhai kapacitást kb. a kétszeresére tudjuk növelni. Ráadásul a környéken más lehetőség az étkezésre nem igen található, versenytársak híján ez egy nagy piaci rés számunkra. 

A projekt zárása 2022.02.15.-n megtörtént. 

 

A fejlesztés eredményeként a vállalkozásunk versenyképessége nőtt, munkavállalói létszáma stabil marad a COVID időszak alatt.

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Látogató!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a PM_KKVTELEP_2018 kódszámú, „mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” tárgyú pályázati felhívásra a ”RUBÓK” Kft. által benyújtott pályázat támogatást nyert, 45%-os támogatási intenzitással.

A megítélt vissza nem térítendő támogatás összege nettó 73 751 625 Ft. A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatásból valósul meg.

A vállalkozó a Vecsés, Széchenyi u. 2. sz. alatti CBA áruház energetikai korszerűsítését és akadálymentesítését kívánja megvalósítani, mely épület még 2004-ben épült, az akkor még korszerűnek számító épülethatároló szerkezetekkel. Az épület felújítása a dolgozók számára jobb munkakörülményeket teremt, az ügyfelek, vásárlók számára is magasabb színvonalú szolgáltatást fog nyújtani.

A fejlesztés a PM_KKTELEP_2018/58 azonosítószámú, „mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” tárgyú projekt keretében valósul meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. november 15.